• bann01.jpg
  • bann02.jpg

Konkurs gastronomiczny „Ciekawe potrawy z ziemniaka - ziemniak w roli głównej”

gastronomia stolDnia 17-10-2017 roku na Warsztatach Szkolnych w Świebodzinie odbył się szkolny konkurs gastronomiczny pt. „Ciekawe potrawy z ziemniaka – ziemniak w roli głównej”. Do konkursu przystąpiło 14 uczniów klas drugich i trzecich. Uczniowie wykazali się olbrzymią pomysłowością, która zapewne zaskoczyłaby niejednego mistrza kulinarnego. Zapach i aromat potraw oraz przemiła atmosfera spotkania towarzyszyła przez cały czas trwania konkursu. Jury w składzie Anna Czywczyńska, Jolanta Bom, Janina Burdz, Joanna Giecołd oraz Maciej Wyjatek wyłoniło najlepszych uczestników. Pierwsze miejsce zajęła Emila Żygowska klasa 3 Mg, drugie miejsce zajęli Wojciech Woronin i Arkadiusz Kosicki z klasy 3 Tż oraz trzecie miejsce zajęły Weronika Tomiak i Angelika Napierała z klasy 2 Tż. 

(ah/aa)

edu portal

wybierz studia

Partnerzy PZSTIZ

Klaster TSL

tsl

SZKOŁA MARZEŃ

Współpraca PZSTiZ